divendres, 17 d’abril del 2020

JARDI PROPER A LA CASA. FLORS I BEGONIES

Una part nova, respecte al publicat en 2010, és la part davantera de la casa. S'ha respectat el nivell més afonat del terrer, fent-se dues escales des de l'esplanada de la casa i una rampa per a facilitar l'accés amb carretó.

En aquest lloc, aprofitant l'ombra d'una morera, el meu marit té la seua col·lecció de begònies i una xicoteta col·lecció de bonsais, principalment coníferes.



La primera escala parteix de la zona on en un futur ira la piscina i dona directament a l'umbracle. 

En totes aquestes escales s'ha aprofitat les pedres del terreny, queden rústiques, però s'integren molt bé, també amb pedres s'han fet arriets i parets en pedra seca separant l'umbracle de l'altra escala que dona a la porta actual de la casa, antiga porta del garatge.

Aquesta darrera escala es divideix en dos trams, tenint un xicotet replà amb atovons, en el replà hi ha diversos tests amb crisantems i tres aurons japonès en tests a l'ombra de l'araucària.




En el replà una rocalla a l'esquerra, amb crasses i valeriana. A la dreta una araucària. La tanca que separa aquest replà del camí que contínua pegada a la tanca és de sàlvia rosa, falagueres i berbenes, també hi ha un baladre fet arbret.

Un ribàs com a gran jardinera separa la part més baixa del terreny de l'esplanada davant de la casa. En aquest lloc hi ha principalment iris germànica, dos rosers de copa de Meilland, dos arbres de Júpiter, una Kolwitzia i dues palmeres washingtones. Això en la part recta.


En la part més pròxima a la porta d'accés de cotxes de la parcel·la, forma un ariet semicircular on al mig hi ha una gran maceta amb murcianes roses. També en terra hi ha dues estrelitzies reginae, la resta enguany hem traslladat iris barbuts i hi ha sembrats gladiols. Envoltant el ribàs circular, i mitjançant una malla hi ha un arbocer sense espines. Al costat la rampa per al carretó.

En la zona més baixa, entre el ribàs i la tanca de limitació, hi ha una arizònica glauca, una olivera, una palmera datilera i tarongers ornamentals en macetes.Pegat a la casa hi ha un xicotet arriet amb bulbs diversos (gladiols, liatris, trévols. amaril·lis). Dos rosers de flor simple, dues gaures, malves, kerria japónica i en el centre un xicotet estany amb una bomba i una xicoteta font, i un nenùfar nan.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada