divendres, 30 d’octubre del 2009

ROSERAR

Comence per la part de dalt del pla a la dreta, on acaba la casa, és l'actual entrada al jardí.
L'entrada definitiva serà per mitjà d'una escala amb revolta, perquè la platja de piscina es queda a 1,80 m d'alçària respecte a la rasant del jardí.

No més entrar a la dreta ens hem fet un xicotet roserar. Rodeja el camí que va cap al camí lateral que usem per a accedir a les preses de mànegues i antecedix a la rocalla d'aromàtiques.



En l'entrada del camí hem posat uns testos grossos grans de fang amb murcianes (Pelargonium peltatum), tapen de moment l'accés per ahí



El camí està fet de pedres del terreny grans, a manera de mosaic, estan incrustades en terra sense cap tipus de ciment.



En l'encreuament de camins, el que va cap a la tanca i el principal i el que baixarà de l'escala hem posat quatre arcs per a rosers (són xicotets del Lidl, per cert barats, però al final cars).
En la tanca que fa de fons hi ha lligabosc (Lonicera caprifolium), plumbago auriculata, roser pitimini (sense identificar) i gesmil grandiflorum.
En el roserar hi ha uns quants rosers: Banksia groc, roser superstar, roser moctuzuma, roser roundelai, roser ploró, roser de copa peu alt, rosers paisatgístics diversos, rosers mini pegats al camí, i els del lidl que no se sap que són. També tenim una trompetes Brugmansia Suaveolens (Trompetes) que potser serà traslladada o podada perquè no moleste molt.
No hem posat malla antiherbes, i posar graves no ens fa molta gràcia, veurem que posem al final.

El roserar limita amb el rocalla d'aromàtiques, tenint apegats sàlvia officinalis, chameros Vulcà, pícea glauca nana i un ciprer sempervirens que marca verticalment el lloc. Hi ha també un pi del terreny que estava i és del poc que conservem de la vegetació original.

Alguns dels rosers

Roser de Peu alt

Roser floribunda taronja

Roser ploró

Roser mini granate

Roser mini rosa

Roser floribunda Moctezuma

Roser mini taronja

Roser paisagístic Pink simphony

Roser paisagístic red simphony

Roser híbrid de Te, Roundelay

Datura suovolens (trompetes), en la foto anterior era xicoteta, enguany s'ha fet enorme i este hivern la podarem perquè no moleste molt

Roser Banksia groc

Roser pitimini rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada