divendres, 30 d’octubre del 2009

L'ESTANY DE D'ALT

Posaré ara l'estany de d'alt (xicotet). Queda a l'esquerra del camí principal que esta escortat per unes tuies Gold crest wilma, que ja hem podat perquè no ens invadisquen el camí, les plantem molt prop del bord.
Hi ha plantades 6 exemplars, a la dreta esta l'arriate comentat anteriorment, i a la esquerra l'estany xicotet. Cap dels dos estanys es veu des del camí, una vegada passes el camí apareix a l'esquerra el rierol que comunicarà el xicotet amb el gran que quedarà a la dreta. El camí entroncarà amb un pont sobre el riuet, esperem tindre'l per a este estiu, ja tenim la fusta.
Abans de la poda

Després de la poda

Estany xicotet des del mirador, està per acabar, ens servix de viver de plantes mentres no estiga fet l'estany gran.

S'accedix a un xicotet mirador a l'estany xicotet per un camí que ix del principal, este caminet té a la seua esquerra el rocalla de coníferes i a la dreta una pedra enorme que hi havia en la parcel·la. És una zona de prou ombra i bigarrada de plantes, queda prou recòndit.
Al principi del camí i just darrere de les tujas, una brahea o palma de Guadalupe

Darrere de la brahea es veu l'estany i els troncs de un sauc, Entapissant violes d'olor

Seguint el caminet en primer terme un llimera, davall ell acants que mig cobrixen la pedra i liliums diversos. La llimera es seca este estiu, encara no sabem perquè.
Segurament en l'espai que ocupava la llimera situarem un banc.

Els diferents tipus de lliris


Els acants mollis en flor

Platycalus orientalis aurea nana, al costat del caminet i dels lliris
Al lado de esta conifera hay unas calas de color y begonias de flor y de hoja y calas, también se ve la piedra

Després d'açò girem a la dreta i el camí entre la tanca (amb fotinias xarxa Robin i alelis), hi ha un kumkuat, llentiscle i arbres grans: acàcia negra i un pi, entre ambdós una wistèria que encara no ha donat flor. Açò crega una ombra molt agradable per a les begònies, cales, orquídies, etc.
Ací es veu el pi, el tronc de l'acàcia i cales i canes que no han florit encara

Cales, canes, dracena australis purpurea, acants, algun test amb futurs bonsais,

Des del xicotet mirador: ribàs que separa l'estany del camí principal: es veuen les tuies del mateix de fons, davant hi ha una sterlitzia Regina (flor d'ocell), arbre polp i davall pegat a l'estany astilbe. Dins de l'aigua: papirs,juncs, purs,

Ací es veu el riuet des de la pedra: arbre polp (no tinc lar el nom científic), i al altre costat del riuet una mimosa de tot l'any.

Mirador de l'estany xicotet: ací acaba el camí que recorre la tanca, a la dreta strelitzia alba, al fons arbre del coral (ceibo) i brugmansia versicolor (datura), davall ells hi ha fúcsies. També hi ha un bambú en test que trasplantem dels 8 que ens carreguem. En la tanca fotinias.

Aspecte que té el camí que va al mirador

L'estany de d'alt (xicotet)




Papirs

Paraigëts i cales

Prímulas

Fucsies

Flor d'ocell

Astilbe

Cales


Orquidies

Begònia tigre

Begònia Rex

Ceibo, (Erythtina Caffra)

Nenúfar (niphanea alba)

Begònia semperflorens

Begònia semperflores dragon wild

Alegries, que ja desaparegueren

I una vista general de la zona de l'estany xicotet(part dreta), s'aprecien bé els arbres que fan ombra a l'estany, encara així se'ns creguen moltes algues filamentoses, a veure si quan circule l'aigua i posem els filtres, les eliminem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada