divendres, 30 d’octubre del 2009

EL NOSTRE JARDÍ DE SA POSSESSIÓ

Començaré a poc a poc a ensenyar-vos el que fins ara està fet en el nostre jardí.
El jardí ho comencem a plantar a l'octubre.Novembre del 2006. Està situat en València, concretament en la Urbanització de Sant Cristòfol a Alberic, comarca de la Ribera Alta.La urbanització està en una xicoteta muntanya que s'aguaita a la ribera del riu Xúquer, en línia recta estarem a uns 30 km de la platja (Cullera), la muntanya forma part dels contraforts del Caroig, el massís més alt de la província de València. A poc més de 10 km a la nostra esquena tenim la desgraciadament tan coneguda presa de Tous. El clima és mediterrani, tenim una zona de rusticitat de 10.La parcel·la té uns 2.300 m. quadradados. La vegetació de la zona és bosc baix amb algun pi i matoll: llentiscles, coscoll, margallons, romers, etc.
Vos pose un pla (bo dos, que no cap) fet a mà sobre paper quadriculat. Limitat en blanc és la zona que no està ni tan sols començada. Ens condiciona el no haver acabat la casa (maleïda crisi)
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Espere que es veja clar? Vos conte: Quan comprem la parcel·la el terreny estava ple d'un matoll infranquejable, va vindre una excavadora i netetja tota la parcel·la, es va tancar i es planifiqua: on anava la casa, el primer? A partir dels plans de l'arquitecte comencem a dissenyar el jardí.Té un xicotet desnivell, que hem modificat amb dos xicotets ribassos. L'excavadora ens va fer el forat dels dos estanys i ens va fer els ribassos amb pedres grans del terreny. Posteriorment ens van portar 14 camions de terra d'un camp de tarongers per a anivellar i evitar la roca del terreny.Ens vam posar a planejar el que volíem: l'hort, zona d'estanys, una rocalla, un mini bosc, un jardí àrab amb tarongers, la glorieta, un jardí francés, dos hivernacles i tot això ho unim amb camins. (El que tenim fet està rodejat de blanc)Rodegem tota la parcel·la amb un tub de pvc per al reg per goteig i preses de mànega. Disfrutem d'aigua potable procedent de tres pous de què tenim accions com a propietaris de la parcel·la. Ordenaré fotos d'enguany i aniré posant-les per zones, aniré posant a poc a poc

1 comentari: